Rapport: Asana ”Anatomy of work index 2021”

Rapporten innehåller viktiga insikter i hur det nya normala har påverkat hanteringen av arbetsflödet och vilka problem personalen har upplevt under 2020. Och självklart det viktigaste: vad varje företag bör tänka på 2021 för att fortsätta växa och nå strategiska mål.

COVID-19 har påverkat hur människor, team och företag är organiserade och hur de gör sitt jobb. Utbrändhet, brist på koordination i arbetet, stigande arbetsbelastning på personalen är dom problemen om ledande företag runt om i världen har kämpat med.

Asanas Anatomy of Work index 2021-rapport avslöjar resultaten av en global studie av mer än 13000 anställda runt om i världen om de förändringar som har ägt rum 2020, vilka utmaningar företag står inför och vilka steg som måste vidtas för att förändras till det bättre.

Utbrändhet

71% av de tillfrågade anställda upplevde utbrändhet på jobbet, 87% arbetar regelbundet övertid

Koordination

Delegering av uppgifter leder till missade deadlines i 25% av fallen och ”work about work” tar upp till 60% av arbetstiden

Verktyg och appar

Teammedlemmar måste växla mellan ca 10 appar upp till 25 gånger om dagen, vilket fragmenterar kommunikationen och minskar effektiviteten

Målet är maximal transparens i processerna

7 av 10 anställda anser att tydliga arbetsflöden och exakta uppgifter hjälper dem att uppnå sina mål. Verktyg för processhantering och team-koordination är viktigare än någonsin för framgång och stabil verksamhet.

Från Anatomy of Work Index 2021 får du veta hur team och organisationer kan få ordning på arbetete och anpassa sig till ”the new normal” och trivas.

  • Vad är ”work about work”
  • Att bli bättre: produktivitetsfällan
  • Fokus: multitasking är en myt
  • Bluffsyndromet
  • Rekrytering och onboarding på distans
  • Tips för att förebygga utbrändhet

Lämna ditt meddelande här. Vi återkommer inom en arbetsdag.

    Genom att skicka in detta formulär godkänner jag att Swedbyte får lagra och använda mina personuppgifter (Privacy Policy).