fworks-logo

Freshworks Customer Service Suite

En lättanvänd lösning för omnichannel kundtjänst som för samman kommunikation och ärendehantering, förstärkt med generativ AI.
Testa gratis

AI-driven lösning för utmärkt kundsupport

Freddy AI tar självbetjäning till nästa nivå (Freddy Self Service), befodrar agenter att ta AI-drivna åtgärder (Freddy Copilot), och ger viktiga insikter för att maximera företagstillväxten (Freddy Insights).

Rapportering

Freddy Insights levererar insikter i realtid och kan proaktivt identifiera serviceproblem, samt ge rekommendationer för att förbättra effektiviteten.

Självbetjäning

Freddy Self Service svarar på vanliga frågor (FAQs) och kontrollerar kundbeställningar och ger personliga svar. Dina kunder får snabba, precisa och anpassade svar – när som helst, på vilken kanal som helst.

Kommunikation

Företag strävar efter att kommunicera med sina kunder på plattformar som är bekväma för dom, som WhatsApp, Instagram och Apple Business Chat. Nu kan agenter börja konversationer med kunder lika enkelt som att skicka ett meddelande till en vän.

Ärendehantering

Freddy Copilot rustar agenterna med fullständig kundkontext och AI-drivna förslag. Och för de knepiga problemen främjar vårt avancerade ärendehanteringssystem smidigt samarbete bland olika team.

Automatisera självbetjäning över olika kanaler

Minska väntetider, öka lösningar. Freshbots, drivna av Freddy Self Service, fungerar på flera kanaler så att kunderna kan hitta svar var de än befinner sig. Med Freshbots som leder bort upp till 70% av konversationerna kan ditt team fokusera på det som är viktigast.

Öka agenternas produktivitet

Befordra agenter att personifiera tjänsten på stående fot. Se alla kundinteraktioner över olika kanaler på en plats. Freddy Copilot är en alltid närvarande assistent som kan föreslå svar, rekommendera åtgärder och sammanfatta händelser.

Smidigt samarbete mellan olika team

Var i kontakt med andra avdelningar för att snabbt lösa kross-funktionella förfrågningar. Avancerad ärendehantering håller all information på en plats och gör det enkelt att hålla koll på framsteg och ingen tappar bollen.

Data-drivna beslut

Med hjälp av generativ AI analyserar Freddy Insights proaktivt prestandadata för möjligheter att optimera produktiviteten och förebygga potentiella problem. Freddy Insights rekommenderar till och med åtgärder och hjälper till att genomföra dem.

Kontakta oss för att komma igång!

Är du intresserad av att integrera Freshworks Customer Service Suite i din verksamhet? Lämna dina kontaktuppgifter så hjälper vi dig med implementation, support och fakturering.
Kontakt