IT-agendan för 2022

verktyg för team på distans

Hackett Groups 2022 Key Issues Study avslöjar teknikens topp 10 prioriterade mål för att hjälpa företag att planera sina mål och tekniska investeringar för att leda den digitala transformationen 2022.

2022 kommer att bli ett år av experiment och teknikantagande för IT-ledare och deras organisationer, drivet av modeller inducerade av pandemin som innebär ”arbete var som helst” och hög penetration av molnbaserade applikationer.

För att få synlighet i det växande skiftet i det tekniska landskapet behöver IT-ledare en god vy över vilka verktyg kommer att löna sig och vilka som kommer att upplösas 2022.

Distansarbete är här för att stanna

Enligt Hackett-studien ser IT-ledare ”as-a-service”-infrastruktur och distansarbete som den mest sannolika utmaningen för nästa 3-5 år, och majoriteten genomför redan sina planer för att lösa detta problem.

2021 var förutsägelserna att 59% av IT-personalen skulle jobba på distans eller hybrid efter pandemin, medans 2022 förväntas 73% av teamet vara virtuellt.

Kritiska initiativ på teknikens agenda för 2022

Hackett-studien avslöjade även att cybersäkerhet, talang, automation, as-a-service-infrastruktur och digitala verktyg för att hantera arbetet klassade som de mest kritiska på agendan. 82% av teknikledarna nämnde implementering av cybersäkerhetskapaciteten som nyckelmål 2022.

Implementation och resultat

Molnbaserade verktyg visar den högsta tillväxten någonsin och den förväntas att växa med ytterligare 30%. Verktyg för hybridarbe (sådana som till exempel Asana, Freshdesk och Freshservice) har använts i stor skala för de flesta företag och har presterat mycket bra.

Rekommendationer för viktiga IT-frågor 2022

  • Företag måste öka resurser strategiskt och hantera efterfrågan och kapacitet på ett försiktigt sätt.
  • De kortsiktiga hoten om inflation, kostnadsfluktuationer och störningar i leveranskedjan kräver att teknikledare förbereder sig för kostnadstryck och agerar strategiskt med budgetar.
  • IT-ledare måste fortsätta skiftet för att effektivisera och automatisera affärsprocesser från början till slut, vilket möjliggör självbetjäning och AI-baserad autonom robotik och intelligenta assistenter.

Hackett Groups 2022-studie av nyckelfrågor visar i detalj en rad IT-prioriteringar som bidrar till en aggressiv och accelererad agenda för IT-transformation 2022. Om du letar efter mer insikter om de främsta tekniska målen, ladda ner rapporten idag för att planera din strategi.

Behöver ni hjälp med din digitala transformation? Vi hjälper er med att analysera processer, välja det rätta verktyget och implementera det på ett smart sätt. Kontakta oss för en konsultation!

Lämna ditt meddelande här. Vi återkommer inom en arbetsdag.

    Genom att skicka in detta formulär godkänner jag att Swedbyte får lagra och använda mina personuppgifter (Privacy Policy).